Osvježavajući kolač od višanja koji se ne peče, idealan za tople ljetne dane.
Foto: Promo
Potrebno je:
200 g keksa
1/2 kg šećera
1/2 l vode za višnje
1/2 kg višanja (svježe ili smrznute)
4 pudinga od vanile
2 dl vode za puding
100 g šlag krema
malo čokolade za dekoraciju
Priprema
- U dublji pleh poredajte keks.
- Sipajte šećer i vodu u dublju šerpu i stavite na šporet da proključa. Povremeno promiješajte da se šećer otopi.
- U ključalu vodu dodajte višnje (mogu i smrznute). Ostavite da ključa 10-tak minuta uz povremeno miješanje.
- Rastvorite puding u 2 dl vode, dodajte u višnje i skuhajte ga. Po potrebi dodajte još malo vode.
- Kada se fil malo prohladi sipajte ga na keks. Izravnajte ga i ostavite da se ohladi.
- Kada se fil ohladi, umutite šlag krem i premažite preko fila.
- Narendajte čokoladu kao dekoraciju i ostavite kolač u frižider da se ohladi. Kolač isijecite i poslužite, piše portal Napravi sam.
Prijatno!
add a comment