Za ovo čokoladno zadovoljstvo tražiće se parče više.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja
4 kašike glatkog brašna
pola praška za pecivo
100 g čokolade za kuvanje
100 g šećera
200 g maslaca
Za fil:
500 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
Priprema:
U posudi prosejte brašno pomešano s praškom za pecivo. Na pari otopite maslac i čokoladu. Razdvojite belance i žumance. U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, pa dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.
Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći u četvrtastom kalupu veličine 35×24 cm.
Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Napravite fil: čokoladu sitno iseckajte, a slatku pavlaku zagrejte do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaki prelijte preko čokolade pa promešajte.
Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.